5.6.10

KMS [1st] edition

salam semua..
wah!!
lamanya tak post sesuatu kat sini kan..
hurm..
maaf and sorry.. (><;;)
cuba bayangkan, mata pelajaran yang perlu belajar dalam masa 2 tahun perlu di pendekkan dalam lebih kurang 10 bulan..
apa yang korang rasa??
saya rasa biasa je..
hahaha.. (^^)v

saya amik sains fizikal kat KMS (kolej matrikulasi selangor)
mata pelajaran yang saya amik adalah physics, chemistry, dan maths..
mata pelajaran wajib pula adalah bahasa inggeris (MUET), agama, dinamika, sukan dan ICT..
hehe..
nak citer ape lagi ek??
hurm.. kat sini ada 5 blok asrama,
[MIRA, vega, polaris] perempuan.
[canapus, capella] lelaki..
pastu, ada 4 cafetaria.. semuanya sedap2 belaka.. dan ada yg murah giler..
ada satu blok untuk lab (phy, chem, bio)
satu blok belajar (dewan kuliah besar 2x, dewan kuliah kecil 4x, bilik tutoran 38x)
satu blok pentadbiran yang indah dan sejuk.. (tempat lect)
satu blok HEP (hal ehwal pelajar)
satu kawasan surau yang indah dan besar belaka..
satu blok Koop (koperasi)
satu banglo (pengarah)
satu semi-D (timb. pengarah 1,2)
satu blok jagar.. (tempat paling penting)
banyak tak?? ada lagi tau..
hehe.. (><;;)

satu dewan besar yang ada stage, dan 4 padang badminton.
bilik skuasy, 2 padang tenis, padang bola, track lari (yg bermutu), 2 padang bola keranjang, 4 padang bola tampar, dll (yg takleh nak ingatkan) haha..
pastu akan ada tambahan bilik yang memang best!
tapi tak tau bila..

ok.. jumlah keseluruhan pelajar KMS adalah seramai 1600.. (lebih kurang)
pensyarah pula amat terhad..
seorang ustaz dan seorang ustazah..
dan lain2 pensyarah.. (lebih kurang 100 kot)

nak cakap ape lagi ek?? urm.. tu jelah..
so, korang layan plak gmbr2 yang sy amik..
(guna kamera phone yg tak canggih, 3.2 MP) (><;;)

meja tension ku.. haha.. (^^)v
pemandgn waktu mlm..

dewan antares..
padang KMS
persembahan yang ter'baik'!
cubic (bangunan pentadbiran)

bilik lab chemistry..
pemandangan waktu pagi..
surau As- Sufi.. besar giler!
ada lift kat dalam blok lab tau!!

so, amacam??
nanti saya akan update lagi..
bye.. jumpa lagi..

9 Comment(s):

eqbalzack said...

sangat selesa...
study rajin2 ok...
persaingan sengit kat sana tu!

**abg eq dah grad...bulan 8 ni konvo kat UM...hehe

Dara lapok said...

wow!!!
terbaik punyer!!
congrats..

betul2..
sgt sengit.. (^^)v
tq..

TTT said...

wah..namapk besh la
akak xpenah gi uni or matrix..hehe
have fun k :)

Dara lapok said...

akak TTT~> hehe..
best ek..
mmg best giler!!
hehe..

semua bnda baru je dpt..
first batch lah katakan..

tq akk.. (^^)v

Fær.han/Unown F/Gyan said...

uit? sjak ble lak ada KMS nie? Aku dulu KMNS btw =p

CaHaya said...

nice~
all the best.
jadi first batch ni best. sebab jadi trendsetter. =)

Dara lapok said...

to farhan~> hehe.. baru je bina.. siap tahun ni.. so, i'm the 1st batch lah.. muahahahaha.. best gile.. dpt benda baru je semua.. hehe.. (^^)v

to cahaya~> yup! mmg best! tapi tak sgt.. byk benda yg tak cukup.. library pun takde buku.. cuma ada meja, komp, kerusi, rak2 dan aircond.. huhuhu.. (T^T) sedih jew..

Dara lapok said...

@eqbalzack testing.. (^^)b

T. Khairil Ahsyar said...

lam kenal dari budak dabok yg nak cari teman baru...